abs-logo2
logo_blokjes

Bel ons nu

050 30 19 70

Long life repair

 

18 augustus 2016

De Belgische belangenverenigingen Traxio Carrosserie en Febelcar lanceren het nieuwe Long Life Repair label voor carrosseriebedrijven. Op donderdag 2 juni overhandigde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege de allereerste Long Life Repair certificaten aan carrosseriebedrijven. Op 18 augustus 2016 haalde ook wij dit cerificaat binnen.  

Maatschappelijk verantwoord
Met het Long Life Repair label ondersteunen Traxio Carrosserie en Febelcar de opstap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen met aandacht voor Planet, People & Profit. “Streefdoel is om jaarlijks 1.000.000 duurzame herstellingen uit te voeren en om andere deeltaken van de mobiliteitssector ook aan te zetten tot een versnelde verduurzaming”, aldus Traxio Carrosserie en Febelcar.

Maximaal hergebruiken
Long Life Repair staat garant voor het maximaal hergebruiken en recyclen van onderdelen, het aanbieden van leenauto’s met een lage CO2 uitstoot of fietsen voor gebruikers die korte afstanden afleggen. De gebruikte lakken moeten voldoen aan de Europese normen en het energieverbruik en de bandenspanning worden gecontroleerd zodat er minder verbruikt en vervuild wordt.

Elk carrosseriebedrijf kan het duurzaamheidslabel aanvragen. De criteria worden opgenomen in de auditprocessen van de al bestaande labels Traxio Erkende Carrosserie en Eurogarant. Verder is er een adviescommissie die het label en haar criteria voortdurend controleert, evalueert en bijstuurt.